butik swiateczny 24/11/2011 Image Banner 160 x 360
astrum.jpg
Nagrody flotowe Fleet Derby 2012
data artykułu: 2012-04-24
19 kwietnia 2012r. w warszawskim hotelu InterContinental odbyła się gala rozdania nagród FLEET DERBY 2012 w ramach flotowego testu samochodowego i plebiscytu na flotowe usługi i produkty.

Laureaci tegorocznej edycji Fleet Derby otrzymali statuetki w 31 kategoriach: 16 samochodowych – określających poszczególne segmenty samochodów oraz 14 kategoriach definiujących najlepsze wg ogólnopolskiej branży flotowej - produkty i usługi flotowe. Dodatkowa statuetka – przyznana została także Motoryzacyjnej Marce Flotowej.

• FLEET DERBY – flotowy test samochodowy

Ponad 100 samochodów flotowych zostało zgłoszonych przez koncerny samochodowe do testu samochodowego Fleet Derby. Wszystkie auta przyporządkowano do 16 kategorii samochodowych zatwierdzonych przez partnera testu Polski Związek Przemysłu Motoryzacyjnego. Testy samochodowe odbyły się pierwszego dnia Fleet Derby , tj. 18 kwietnia br. na specjalnie przygotowanej przez Mariusza Stuszewskiego, wiceprezesa Polskiego Stowarzyszenia Motorowego trasie przy Torze Służewiec, na której zostały ustawione miarodajne próby dla samochodów osobowych, pozwalające w bezpiecznych warunkach sprawdzić jak najwięcej parametrów samochodów. Były próby hamowania, przyspieszania, zwrotności, dynamiki i wiele innych. Samochody reprezentujące segmenty premium miały przewidziane trzy trasy po mieście. Pojazdom dostawczym wytyczono osobne próby, badające głównie zwrotność. Wszystkie samochody zostały przetestowane przez 60 osobowe eksperckie jury, w skład którego wchodzili członkowie Polskiego Związku Wynajmu i Leasingu Pojazdów, czyli instytucji, która ma największy potencjał zakupowy, jeżeli chodzi o samochody flotowe, wyselekcjonowani fleet managerowie, a także specjaliści, eksperci, dziennikarze motoryzacyjni.

LAUREACI FLEET DERBY 2012 - NAJLEPSZE SAMOCHODY FLOTOWE (w 16 kategoriach):

1. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SEGMENT A – FIAT PANDA

2. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SEGMENT B – KIA RIO

3. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SEGMENT C  - (ex aeque) FORD FOCUS kombi & HYUNDAI i30

4. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SEGMENT D – ŠKODA SUPERB

5. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SEGMENT D PREMIUM – BMW 320d

6. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SEGMENT E – AUDI A6

7. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SEGMENT F – BMW 740d xDrive

8. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – MAŁY MPV – VOLKSWAGEN TOURAN

9. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – DUŻY MPV – PEUGEOT EXPERT Tepee Business L2

10. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – MAŁY SUV I CROSSOVER – AUDI Q3

11. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – DUŻY SUV – BMW X6 40d

12. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – PICKUP – FORD RANGER

13. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – MAŁY DOSTAWCZY – VOLKSWAGEN CADDY

14. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SAMOCHÓD DOSTAWCZY DO 2.8 t. DMC – VOLKSWAGEN TRANSPORTER T5 Furgon

15. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – DUŻY SAMOCHÓD DOSTAWCZY 3.5 t. DMC – FORD TRANSIT

16. Najlepszy Samochód Flotowy w kategorii – SAMOCHÓD PRZYJAZNY ŚRODOWISKUTOYOTA PRIUS

Gala Fleet Derby 2012 / fot. FleetStatuetki Fleet Derby 2012 / fot. Fleet

• FLEET DERBY – plebiscyt usług i produktów flotowych, a także na Motoryzacyjną Markę Flotową

Do plebiscytu Fleet Derby – najlepszy produkt flotowy, najlepsza usługa flotowa zgłoszono ponad 50 produktów i usług. Osobną kategorię stanowił plebiscyt na najlepszą Motoryzacyjną Markę Flotową. Głosowanie ww. plebiscytach odbywało się dwutorowo: za pośrednictwem strony internetowej www.fleetderby.pl oraz poprzez wypełnianie ankiet przez przedstawicieli branży flotowej podczas samego eventu Fleet Derby w dniu 19 kwietnia 2012r., który odbył się na Torze Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie.

LAUREACI FLEET DERBY 2012 – NAJLEPSZE PRODUKTY FLOTOWE, NAJLEPSZE USŁUGI FLOTOWE, NAJLEPSZA MOTORYZACYJNA MARKA FLOTOWA:

1. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – USŁUGA FINANSOWA – CAREFLEET – finansowanie floty

2. Najlepszy produkt flotowy w kategorii – KARTA PALIWOWA – KARTA BP PLUS

3. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – CAR FLEET MANAGEMENT – LEASEPLAN - Otwarta Kalkulacja

4. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – SHORT TERM RENTAL – USŁUGA WYNAJMU EXPRESS RENT A CAR

5. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – SERWIS – MOTOINTEGRATOR FLOTA

6. Najlepszy produkt flotowy w kategorii – IT – SOFTRA – „Flota Commandor”

7. Najlepszy produkt flotowy w kategorii – GPS I MONITORING  - KERATRONIK

8. Najlepszy produkt, usługa flotowa w kategorii – OPONY I SERWIS OGUMIENIA – Grupa GOODYEAR Polska - PREMIO

9. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – UBEZPIECZENIA – GrEco JLT Polska

10. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – SZACOWANIE WARTOŚCI REZYDUALNEJ I REMARKETING – MASTERLEASE Punkt sprzedaży detalicznej Master1.pl

11. Najlepszy produkt, usługa flotowa w kategoriiNOWOŚĆ FLOTOWA - ALPHABET Polska Fleet Management

12. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – ECO – GM Poland – ECO FLEET MANAGER

13. Najlepszy Dealer Flotowy – EUROSERVICE Sp. j. M. Janowski – J. Czech

14. Najlepsza usługa flotowa w kategorii – BEZPIECZEŃSTWO – NOKIA - Rozmawiaj i Prowadź Bezpieczniej

• MOTORYZACYJNA MARKA FLOTOWA – TOYOTA

Laureaci Fleet Derby 2012 / fot. Fleet

PLEBISCYT FLEET DERBY
    to test wiodących marek, najlepszych producentów, koncernów i największych graczy rynku flotowego. Jest to jedyna taka impreza w historii branży flotowej w Polsce mająca nie tylko wymiar konkurencji między firmami związanymi z dostarczaniem i obsługą flot samochodowych, ale i prezentacji swoich nowości. Fleet Derby ma zatem na celu wyłonić najlepsze produkty/ usługi flotowe/ marki samochodowe w poszczególnych kategoriach w ramach prowadzonego wśród ogólnopolskiej branży flotowej - plebiscytu. Organizatorem eventu jest wydawca magazynu FLEET – firma Fleet Meetings.

Źródło: Fleet

Komentarze:
Brak Komentarzy do artykułu.
Treść komentarza:
nasza klasa